Thursday, March 13, 2014

Assalamualaikum...

Lama sangat dah rasa tak update blog ni.. Diari pun tak tertulis so rasa hari ni ada sikit masa untuk share sesuatu yang  berharga untuk didi aku tapi agak annoying untuk hampa semua. Maaf la ye.. ^___^

Cerita bermula di sini... *acah-acah flashback*

Okay semua orang dah tanya ni sebenarnya cerita apa??
Ini cerita rojak which semua cerita aku campur-campur kat sini yang bermula dari 9-11-2013 hingga cerita terbaru 13-03-2014.  Lama kan?? 

Once upon a time..
Nampak tak flyers comel kat atas tadi tu?? Masa tu aku pi Ipoh as stated in the flyers la kan aku pi untuk join gig organized by kawan aku kat sana and kebetulan band kawan aku satu lagi ni ANGELIKA perform jugak.  So atas persetujuan ahli keluarga lain Unregistered High School kitorang decide nak overnight kat sana.  Seperti yang tertera di flyers jugak semua tu kitorg buat and enjoy.. satu ja tak dapat nak buat sebab time tu hujan pulak.  Cuba teka apa??

~Nothing Underneath punya cerita~

Kitorang sampai studio gig dlm pukul..4 something.  Tak ingat tapi lebih kurang la...  Angelika perform lambat lagi and kitorang pulak keletihan sebab asyik mengekek je dalam kereta masa dalam perjalanan nak pegi Ipoh tu kan so A'an cakap nak pi tengok homestay duli mandi rehat solat then pi studio balik.  So kitorang buat seperti yang dirancang..

Lepas maghrib gerak pi studio and tengok la band band yang perform malam tu sementara tunggu turn Angelika..  Tunggu punya tunggu aku dah tak tahan dengan kepanasan studio yang tengah dung gang dung dang akuu pun turun lepak kedai makan kat bawah..  Lama jugak aku duduk bawah dengan dorang ni.  And suddenly a'an panggil naik sebab Angelika nak perform lepas satu band main..  Aku pun naik dengan excitednya. hihi

Sampai atas ada satu band tengah perform last song yang aku tak tau lagu apa dorang ni nyanyi and tak tau jugak band apa.  Tapi dorang ni awesome sampai buat aku sibuk busy body tanya orang "ehh ni band apa?" (padahal bukan reti sgt pun pasal band2 ni).
Ada sorang laki ni tolong jawankan.. "Ini band Nothing Underneath" katanya..
So aku pun senyum lebaq selebaqnya macam ni ^_____________^

Aku jatuh hati dengan band ni sebab dorang ada satu aura yang boleh tarik budak budak yang pi gig ni stay depan stage like seriously awesome !  Rasa macan rugi sangat tak tengok dari mula.. dalam hati mula la kata.. "kan besat kalau boleh kenal dorang ni" hikss *gatal*

So lepas Angelika perform ada dua band lagi perform lepas habis dua band tu kitorang pun balik sebab suma kelaparan+kepanasan.  esoknya kitorang pi mandi kat Hot Spring Sungkai.  Kali kedua pi mandi situ dengan UHS and Angelika.  Memang macam-macam aksi la dorang ni buat..  Ehem. Bukan dorang je aku pun beraksi jugak walaupun tak la active sangat. HAHA

Jom !!


Sebelum mandi aktiviti wajib ialah bergambar.  Tapi macam biasa la..jurugambar tidak dibenarkan berada di dalam gambar atas tugasan beliau.


Malam tak sabar nak mandi tapi sempat sengih.  Aku tengah sakit mata sebenarnya tapi gagah jugak nak ikut mandi haa..


Sedang menahan kaki yang sedang dibakar.. Still boleh control senyum. Hebat kan??


Aku tak pasti kenapa semua gambar pun aku dok tutup muka. -.-

Sambungan......

Balik dari Hot Spring aku terus balik Parit Buntaq sebab ada urusan kerja.. Tapi benda pertama aku buat bila nampak lappy is..aku bukak facebook and carik page band yang aku dah jatuh cinta tu and radaaa! juma jugak akhirnya ! Aku pun like la and mulakan kerja-kerja LIKE and comment. HOHOHO

And guess what happen next??

Selamat meneka sebab aku tak nak cerita kat sini sekarang..  Yang aku boleh cerita satu ja...

20-11-2013
Aku kenal rapat seseorang yang banyak ajar aku erti kehidupan..banyak ubah hidup aku...  


13-03-2014 
Aku semakin bahagia and sayangkan dia walaupun di antara dua tarikh ni banyak suka duka aku lalui dengan dia.. Walaupun lepas tarikh kedua ni akan ada lagi dugaan dan rintangan yang aku perlu lalui..  Aku akan jaga hubungan ni sebaik-baiknya...  Dia yang aku kenal.. Z bukan nama sebenar.  Yang aku tunggu dari kau adalah lafaz "Aku Terima Nikahnya" and harap kau tak lupa nama penuh aku masa tu.


Woot woot. Photoshoot session dalam fitting room H&M.

Bye !



No comments:

Post a Comment