Sunday, October 2, 2011

::Happy Birthday Abah::

salam...

hii semua.....


Walaupun shikin xde blog sehebat blogger2 lain, shikin ada blog yg mewakili diari shikin yg dah lama shikin tggl sejak hbs sekolah menengah dulu.  Yela kan..hbs skolah kerja mmg la xsempat dah nak tulis diary.  Blog ni pon boleh katakan sebulan sekati baru la nak update.


Malam ni bertemankan air mata Shikin nak ucapkan happy birthday kat abah tersayang, Abdul Wahab Othman. Shikin sendiri tak tau knp mase nak post kt fb td boleh menitis plak air mata ni...  Mungkin takdir tentukan shikin mesti lalui setiap sesuatu tu dengan air mata.xkira la happy ke sedih ke...


2.30 am 3rd October 2011 Wbho Othman my lovely daddy's birthday.. Happy brthday abah. . . i love you . Maafkan kin ya kin byk buat salah . .today will not only the new day for u but also a new day for me . Thanks or everything yg kin sdiri x mampu nak balas. . ♥ ♥ ♥ ( ur princess Shikin Wahab )


Ni yang aku share kt fb td as my status . .
Kenapa kdg2 kita fikir hidup ni x adil??  Kawan2 lain bahagia tapi kita tak bahagia langsung.
Orang lain ada family...kenapa kita xada? Orang lain dpt boyfriend yang baik..setia...but boyfriend kita hampeh.


Same goes to me . .aku pon kadang2 fikir benda mcm ni.
Teori dia senang je.... Manusia ni tak pernah puas dengan ape yg dorg ade.  Aku pun manusia sebab tu aku rasa semua ni and aku fikir ketidakcadilan dalam hidup tu. 


Kebahagiaan..kasih sayang, cinta tu sume hak milik setiap manusia...tu salah satu anugerah yang Tuhan bagi kt kita semua..
Tapi yang musnahkan kebahagiaan tu manusia tu sendiri..


Aku pun pelik apesal tibe2 masuk topik ni kan. . Act aku terfikir kenapa air mata aku menitis masa aku nk post happy birthday td...  Sebab aku terlalu fikirkan ketidak adilan tu la...  But aku still bersyukur walaupun aku xde family yang sempurna macam orang lain aku masih ade kawan2..yang salu bersama aku...
aku ada ibu..abah yang selalu sokong ape je yang aku buat ...
aku ada keluarga angkat yang jaga aku dari kecil sampai la aku da umur 20 tahun mcm ank sendiri..


Aku rasa semua orang sayang aku..aku tau semua orang sygkan aku....
Mulai sekarang aku bukan shikin yang dulu. Aku tak akan biar sape2 pon musnahkan hidup aku and aku akan cuba sdaya upaya aku untuk ubah nasib keluarga aku.


I dont wanna cry bcoz of sadness anymore.  Aku ank buang semua benda2 yang boleh buat aku sedih.  Hari ni hari baru untuk abh and hari baru untk aku juga. ^_^


I LOVE YOU ABAH 

2 comments:

  1. kau pandai menyusun ayat.. Tapi kau xsedar kau salah sorg manusia yg hncurkan kbhagiaan org lain tu.. Kau cantik tapi sayang..

    ReplyDelete