Monday, August 22, 2011

Tak Perlu beli masker mahal-mahal lagi ! :)

Salam  !!

Lama dah Shikin tak update blog ni.  Siyes bz sgt2 sem ni dengan eventnye assignment yg belambak.  Raya nnt org sume beraya aku dok dlm bilik diam2 buat keje skolah.
Back to the topic hari ni aku nak share something yang boleh jimatkan kos untuk girls yang suka manjakan kulit muka dengan masker yang bermacam jenis, warna and bau.  I'm very sure la most of you tahu dah cara-cara nak jimat duit untuk mask muka ni but aku nak share juga sebab bukan semua orang tau kan...



DIY MASKER dengan menggunakan buah-buahan.  Aku cuma pilih buah-buah yang aku rasa oky je untuk share kat sini ya. :)

1. TOMATO. Tomato ni boleh bagi kulit wajah kita lebih halus and licin.
Cara-cara:

  • Hiris buah tomato kepada dua bahagian
  • Gosok je kt muka tu tapi jgn la ganas2 sangat
  • Atau korang boleh memeras buah tomato tu then ambil air and sapu kat muka
  • Then biar dalam 5 minit and after that bilas dengan air suam
2. EPAL HIJAU.  Boleh kurangkan minyak pada muka so to sape2 yang kulit berminyak try guna epal.
Cara-cara:
  • Hancurkan buah epal tu guna blender and make sure jangan tambah air kt epal yang dah dihancurkan tu okey.
  • Sapu kat muka serata-ratanya and biar about 30 minit.
  • Bilas dengan air suam.

Itu je buah yang aku berkenan so Selamat Mencuba!!

Thank You for reading this entry ^_^

No comments:

Post a Comment