Tuesday, April 19, 2011

Ku Menunggu - Rossa



this song is dedicated for . .
myself lah !! bhahaha
<3 this song .
so cute .

Friday, April 15, 2011

SAYA SAYANG AWAK !

dunno y i post this entry . . .
jzzzz.........
feels like wanna say . .


:P

Wednesday, April 13, 2011

Bayu Grill, Hotel Uitm Dungun

assalamualaikum . .
n salam sejahtera babes n dudes . . .

hri ni agak free n charge . .hahahah .
ta de la..
free la sbb clz pn ade 1 je pg td, 2 pn skejp je...
pas 2 typing 2.30ptg plak so mase rehat 2 byk . .
so i rasa tenang skit hr ni la . . .
dsebabkan rasa ketenangan 2 i pon decide na g lunch at Bayu Grill .(padahal smlm da decide da) :P
 lets the story begins here . . .
jom jom jom !!!!!


sesi 'MENG'oder ye . .
a little bit excited sb dpt mkn same2 dgn geng zombbi :P


huda memulakan karier .as a photographer :)
btw huda, thanks sb capture pic i walaupon i ta bape na cantik .
huhu


ssementara tggu makanan ni la jd pada geng zombie yang paling kecik+comel
kartika wati a.k.a ketod (ejat ckp)
:P


efa nmpak ayu sebelum makanan smp. ..
heheh


shikin u look too HUNGRY .
grr!


sedap !! 


appetizer yg d serve untuk ktorg td . .
tp i da lpe nama die ape. hehehe
tp sedap sgt . .



spicy pumpkin soup . .
sedap sgt but i ta ley hbskn sb pedas ..(yg ni die x buh meatbll lg) ble da buh meatball mmg sedap gile ouhh . 
huda kata meat to mcm ball .bhahah :P


muka org demam tgh tggu makanan . . .(kelaparan)



efa :: mane mknan n, ku 2 da kne g clz . .aishhhhhh


no camera plzzz :P



dessert ~ fruit platter
tp tyka yg hbskn sbb i da kuar g clz !!
sigh~


desert tiramisu .
yummy! efa pon ta dpt mam dessert die.


tgh tggu main course . .snap pic dulu yeah !


tuan punya camera . . 


:D


I'll never forget this sweet+funny moment with u ollzz la zombiessss . . . <3






Friday, April 8, 2011

kenapa nk aibkan orang ??

assalammualaikum n ni hao!

...actually this entry doesn have anything 2 do with me or my buddies r anybody else..
Entry I kali ni adalah ttg kenapa org ske aibkan org lain yg x ggu hdp die sikit pn .
Kenapa tbe2 pilih tajuk ni ??
Bru2 ni I terbaca 1 entry dr sorg blogger yg x berapa na puas dengan perempuan bertudung yg gemar bergaya dengan feyen2 terkini . . .After baca entry 2 ape yg I faham la die x berapa berkenan if gadis2 yg bertudung ni melaram.
What can I see in that entry also die ni cuba na menegur je sebenarnya supaya gadia2 bertuung ni lebih faham kenapa kita mesti bertudung. I totally agree with that.
Now the thing I wanna tell here is the way die tegur 2 x berapa nak betul sikit. I x tau la kot2 org lain setuju dgn cara dia ni nk menegur but not me.
Back 2 the main point.. Sebenarnye I x setuju cra dia sebab dia guna orang n gambar pemilik sesuka hati (lebih tepat mengaibkan). Fatin Liyana, nama yg dia bekenan sgt sebut dalam entry ni siap letak pic lg.  Ada gak nama2 pompuan lain yg dia sebut . .tp ta de pulak letak pic tp Fatin Liyana ni beberapa keping gambar jg la die ltk . . Knp?? X kesah la nak sebut sbg conto pon tp x perlu la nk letak2 ganbar2 mcm 2 . .x mtk izin plak 2..
I sendiri x faham . .If u all baca entry 2 u all boleh la judge sdiri sb i x blh nk ckp byk sgt kt cni .
Ye la nnt org kata i menipu ke ape ke . .
Tp blogger yg bt entry 2 da pon tukar pic lain after fatin Liyana minta die buang pic2 2 itupun lepas dorg 2 org ni berbalas2 comment di entry tersebut..
So kepada sape2 yg ada niat na tegur menegur ni 2 satu perkara yg sgt2 baik but think before u wanna do sumthing so that u wont hurt people . . .
2 je la...

Btw Fatin Liyana, can I have some of ur pic coz u're so cute 


penulis entry 2 xbekenan tgok fesyen2 mcm ni la . .(barangkali)
tp die ade mention yg awek die pn pakai gak mcm ni .
x faham I (L.O.A.D.I.N.G)


FL
Be strong okeyyyy :)

Tuesday, April 5, 2011

:: gadis KEDAI BUNGA ::

assalammualaikum babes n dudes . . .

selagi x sattlekn entry ni selagi 2 i ta puas hati n duduk pon ta senang .
kali ni i na cte sal "gadis2 kedai bunga" .

nk dijadikan cerita la...td i ikot incik uda, incik tyka n incik efa .
sbnrnye tujuan g bandar ni efa nk bli bedak je pon . .
tp alang2 da ade kt bandar 2 ktorg tawaf la 1 bandar kn..habis sume kedai ktorg masok .
bila smpai turn kedai bunga (nama dirahsiakan) incik efa bkenan na tgok bunga yg gantung2 dpn kedai 2 sb cantik sgt .
so ktorg pon masok la.. malangnye awek2 kedai bunga yg sgt2 cantik lagi ayu ni bt dunno jer kt ktorg..
but ktorg ignore je la sb xde pape pon 2 . . ktorg pon jz na tgok2 je..

jalan punye jalan tgok brg2 hantaran sume2 smpai blakang mmg gadis2 ayu 2 ta ckp pape pn   . .
smp la mse na kuar dri kdai incik huda ternmpak tangga untuk naik atas . .
ktorg pon tertarik plak nk naik n trus g kt tangga 2 . . .
tgok2 . . .punya la cantik tangga 2 dorg hias dgn bunga2 warna-warni . . mmg cantik la..so....
ape lg . .huda yg always bwk camera die pon snap la beberapa pic ktorg kt tangga 2. .
yg bestnye . .time ktorg amek gmbr 2 tbe2 i terdengar kecoh kt dlm kedai (cashier) .
ingatkan ape . .rupanya kecoh sbb ktorg snap pic kt tangga 2 . gadis2 ayu 2 siap intai2 ktorg but ta ckp pape pon . .pas intai g kecoh lg kt kwn2 die ygh dok kt cashier .
ktorg bt dunno je la n trus naik atas nk tgk ape ada kt atas . . .tbe2 muncul sorg awek cun (pekerja kedai bunga 2 gak) ikut blakang ktorg  .dekat pulak 2 . . .takot ktorg snap pic lg barangkali.

pa2 mase ktorg na trun tangga kt cashier 2 still kecoh lg sal ktorg snap pic td n dorg tgok2 ktorg berserta mimik muka yg agak kurang puas hati .
yg i nk terangkan ni sebenarnye bukan ape..
kalau la ta boleh snap pic dlm kedai 2 . .ape kate dorg dtg kt ktorg then jz say something yg sepatutnye . . .
example :: "sory la awak dlm ni ta boley snap gmbr la" 

n mcm2 ayat dorg boley instead of kecoh2 depan counter (yg mc sje2 na bg ktorg dgr)
thats not the rite way la babes. . .

bukan nk merendahkn sape2 . . .tp ni la hakikat kebanyakan melayu skrg .yg bestnye kalau dengan laki baik sokmo. senyum smp telinga . . ckp elok2 boley je . . .tp sesama kaum ni np eta boley pule???
ni bru keje mkn gaji . .tp biasanye bos xkn layan customer mcm 2 . .pekerja je yg gak som**** skit grr!

i ta de niat nk aibkan sape2 kt cni . . .tp ni la hakikat kebanyakan melayu kita ni. xtau etika . .x tau manace .
so..maaf la if ade yg terasa or ayat2 yg i guna ni bt u all ta puas hati or i salah susun ayat . . .maklumla . .spm i bm dpt ** je .x A pon . . heheheh

k la . . .smp cni je la entry hr ni ae . . 
p/s :: to all pekerja2 or bos2 or pemilik kedai pape..bukan nk kurang ajar, bukan nk mengajar . .but as a customer i ade hak untuk complain if the promoter layan mcm 2 . .