Monday, March 28, 2011

:: Rabbit Putih ::

asalamualaikum . . .

Rabbit Putih ??
bhahaha . .
sejak bile pule la shikin bela rabbit kan . . .??

:D

I dpt rabbit ni on 27 March 2011 .
Si comel ni manja sgt2 tauk . . .
Malangnye I ta boley bela die kt kampus ni . . 
ye la kan . .bela kucing pon org da bising sb kucing 2 buang air merata kn . .ni kn nk bela rabbit . .
da la rabbit ni nakal tahap puaka (mcm tuan die) :P

so . ..rabbit i ni di jaga di sebuah tempat yg sgt selamat n sesuai la untuk si putih manja i nih . .
ta sabar na tggu cuti stdy week .
mao jmp sama si putih manja i !!
bhahaha . . 

wait for me yea Rabbit Putih . . .jgn noty2 kt sane !

walau pun i ta de pic si putih ni tp i nk gak kasi gmbaran rupa si putih i . .heheh

comel x??
hahahahah


rindu si puih :)

Wednesday, March 23, 2011

:: my tajuk pengucapan awam for BBM 130 ::

assalammualaikum . . .

heyyy babes n dudes !!
today i'd like to talk bout KEPENTINAFN PENJAGAAN WAJAH serta cara2 basic untuk menjaga wajah :P

1) KENAPA KITA KENA JG WAJAH KITA ??
    SB....IF PMPUAN YG JWB SOALAN NI MST LA DIE KATA "NK CANTIK" KN . .
    - JAWAPAN YG SEDIKIT LEBIH TEPAT IS :: UNTUK PASTIKAN KULIT WAJAH KELIHATAN BERSIH, SIHAT DAN FRESH SPANJANG MASA WALAUPUN TANPA MAKE-UP !!!

2) 1ST OF ALL, KITA KENA LINDUNG WAJAH DR SINAR MATAHARI . KNP ??
- XNK DPT APE2 PENYAKIT KULIT YG BERKENAAN .
- XNK DPT PIGMENTATION(JERAGAT) YG MENCACATKAN KULIT WAJAH.(KATA NK CANTIK KANN . . :D)
- MATAHARI PAGI YG BERVITAMIN CUMA SMP PUKUL 10PG SAHAJA YE .
SELEPAS DR WAKTU 2 IS SINAR MATAHARI YG MEROSAKKAN KULIT ANDA.

3) BUKAN MUKA JE KENA LINDUNG DR MATAHARI BAHAYA TW!! 
- NK TW KNP??
- HAAA.....NNT KULIT X SEKATA LA..NNT MUKA CERAH, DTG KT TANGAN GELAP PULE...SB SUNBURN . . .
- SO THE CONCUSION IS, JGN LA LPE PAKAI BODY LOTION YG ADE SPF SEKURANG2NYE SPF 15 UNTUK LINDUNG KULIT KORG DR SUNBURN . .

TIPS MENJAGA WAJAH ::

- PEREMPUAN / LELAKI BOLEH GUNA CARA INI YE-

1) CUCI MUKA HINGGA BERSIH (GUNA PRODUCT YG SESUAI DGN KULIT)
- XSEMESTINYA MAHAL YE . .CR YG BOLEH GENG DGN KULIT U OLLS .

2) SAPU TONER A.K.A PENYEGAR WAJAH

3) SAPU LA PULE PELEMBAP WAJAH YG MENGANDUNGI SPF (UNTUK MELINDUNG DR MATAHARI YG DANGER)

4) HAAA! UNTUK LELAKI CKUP LA SMP CNI . .IF ADE YG PAKAI BEDAK PAPE DA BOLEH LA PAKAI BEDAK ANDA YE :P

5) SAMBUNG UNTUK GIRLS OKEYY . . .NOW PAKAI SERUM IF RAJIN .
- IF X RAJIN IQNORE JE SERUM 2 . .

6) BG YG PAKAU CONCEALER OR FOUNDATION BOLE LA PAKAI MASE NI . .

7) HAAA . .XKN NK CKP GAK KN . .
PMPUAN MSTI DA TW NEXT STEP KN . .
SO . . .SELAMAT MENJAGA WAJAH YE U OLZZZ!!!

HEHEHEHHE . . nk tw x kenapa tbe2 i post sal ni ???
CIKGU BM i suh bt pengucapan awam hari 2 n i pilik tajuk ni sb tajuk ni je yg i senang ingt . .
hahahaha . . .
nnt kne bt ceramah bdasarkn tajuk ni plak . . .
haaa . . .sb 2 la .
sengal kn shikin wahab ni .
btw , nk gtw ni . . .
bnk ni siyes penting tw .
so walaupn i merepek ingt la, jg wajah u ollz n kebersihan diri u ollz k .
papai . .
muuuahhhhhh :*

Wednesday, March 16, 2011

::17 MARCH 2011::

assalammualaikum . .
ni hao!!!

setelah sekian lama i menyepi hr ni bru dpt i update blog kucar kacir i ni . .
heheh :D

knp i happy+gedix sgt??? = hari ni is my birthday . . . . :P

sb 2 la i sgt2 happy .
mane bole birthday girl sedih2 kn . .
so . . .  now i jz nk share bout BIRTHDAY i yg sgt2 happening(bg i la) n bt i nangis sb tlalu happy n terharu.
if thn lpas i cuma dpt telur n tepung .
tp tahun ni i dpt SURPRISE BIRTHDAY from kwn2 i . .(sweet sgt)

yg pertama, kak ziela, mira, ain n yaya surprisen bday i n nadia tgh malam 16/3 sb bday nadia 15/3 . i happy sgt2 dorg bt mcm 2 . .ta pnah ule org nk bt surprise mcm 2 kt i . . <3 u all la sygs . . .
seterusnya di STUDIO KEBUDAYAAN 12midnite(lebih skit la) after perform tarian dpn miss ain n yg lain2 . .mmg teruk i kena mase ni . .(xleh nk cter sgt la kt cni) lpas dibuli mereka2 ni nyanyi happy birthday kt i ramai2 . .sweet u twwwww . . . . :P
hehehehe . .yg ni sume keje si mira n arep yg sengal . .
but i love u ollz tau . ..i sgt2 terharu mase 2 . .
n last but not least . .balik bilik i dpt kek lg tau u olzzzz . . .
nk tw sape plak yg surprise??
tyka, efa(umi) n huda . . .nasib baik x tdo lg mse 2 . .

xtw mcm ne nk describekn betapa happynye i ni  . . .
btw sygs2 ku sume . . .thanks a lot sb ingat bday i n bt i happy sgt . .
susah sgt i nk happy yg btl2 happy tauk . .(x plastik la maksudnye) :P

so . .smp cni je la ye . .
ecok insyaALLAH if ade story yg best2 lg i akn share ehhh . .
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa . .
<3

Friday, March 4, 2011

::di sekitar kampus "kesayangan":: mizz shikin bersama yg tercinta :P

asslammualaikum . .

rs mc da lme x update blog kucar kacir nih .
hr ni tbe2 rs mcm nk share beberapa pix yg telah di capture oleh sahabat tercinta di sekitar kampus uitm dungun ni . .
lets check this out ~


tyka n asil dating dpn kampus after dinner . .
i pon menyelit jg la blakg 2 .
captured by :: mira ( dora the explorer) :P


:)


i miss this moment . . :')

me at Bayu Grill Hotel UiTM . .(single okey) :P
my friend's serving as SOD .


"HOT mama"
sedang merenung masa depan cicak :P
~cik ziela~ (taken)


~mira the gorgeous~ (also taken)


~nadiaSS azmi~ (also also also taken)
budak ni mmg ske ltk muka sebelah pohon2 yg agak kurang menarik di mata i .
:D

wahh . .byk lg pic nk dshare sbnrnye . .
but smp cni je la hr ni . .
InsyaAllah ecok i add lg okeyy . .
daaa . ..
:)
mmmuuaaahhhhh <3