Thursday, December 8, 2011

Sehari bersama Krulmatric Photography and Videography

assalamualaikum  . . .

Fuhhh lama tak update blog nihh . .hehe . Biasa la student kan..lagi-lagi sem ni mmg subject yang susah2(bagi aku la) dgn projectnye...business plannye .
Tapi memandangkan bangun je pagi ni aku jadi semangat nak update blog selekeh aku ni..aku truskan je la niat tu sebelum terbantut kan.

Sebenarnya kali ni aku nak cerita sikit pengalaman aku photoshoot dgn Krulmatric.  Beberapa bulan lepas aku ada mintak tolong orang like gmbar aku..total vote aku dpt masa tu lebih kurang 2 ratus something je..tp x sangka plak aku dpt top 20 untuk teruskan perjuangan dlm Pencarian Duta Krulmatric tu.  Agaknye aku la yang ke 20 kan.hahahaha

Aku xnak ckp byk2 sb aku tau sume org pon malas nak baca aku mbebel sgt..jom kita tgok ape haselnya lepas aku pi photoshoot tu..lets have fun yaww!!


sesi temuduga..hehe (aku sgt nervous siyess)


outdoor session..mula2 mmg aku mati akal nk pose mcm mne. :P


tbe2 teringat adik angkat aku ckp.."kalau kt rumah boleh plak beposing maut" 
hahahahaha


aku suka ni sb nkpk mcm kanak2 riang je . .(muda kan aku)
hihihi


^_^


org lain dressing vogue2 aku mcm ni jee .simple kann . . .
^_^


senyuman/ketawa ni bukan fake okeyy . . .hahah



lalalala



thanks KRULMATRIC

p/s : Servis terbaik adalah dari Krulmatric..if ade yg nk melangsungkan perkahwinan or pertunangan or ape2 event boleh la gunakan servis dr Krulmatric ni..


Thanks or reading this entry ! ^_^

Tuesday, October 4, 2011

Campak Bayi??

salam...


Pernah tak korang dengar seorang ibu cakap..melahirkan anak is sesuatu yang mudah yang boleh dilakukan bila-masa je?? Kalau pernah maybe orang yang cakap tu kurang sihat waktu tu or memang kurang siuman.  Aku bukan berniat nak memburukkan siapa-siapa.  Walaupun aku bukan seorang ibu tapi aku sangat2 terkilan dengan apa yang dah jadi kat dunia ni.

Kes-kes buang baby semakin menjadi-jadi.  Agaknya ape la perasaan ibu yang melahirkan baby tu and then buang baby tu kan???

Baru-baru ni ade lagu kes buang baby melibatkan seorang remaja dan cara dia buang tu memang minta pelempang je kan.  Tak ada hati perut langsung dia sampai sanggup campak baby tu.  Dia ingat baby tu barbie doll ke???  Barbie doll pon orang jaga elok-elok inikan babyyang tak berdosa tu.


(Kejadian di tingkat dua, Blok B, Pangsapuri Selayang Segar, Gombak, jam 6 pagi 3 Oktober 2011.
Kejadian disedari penduduk setelah melihat wanita itu mundar-mandir di bawah pangsapuri ini jam 7:45 pagi.
Mayat bayi perempuan cukup sifat dan masih bertali pusat itu ditemui di dalam longkang oleh penduduk yang mahu keluar bekerja.
Penduduk turut menemui kesan darah pada kain cadar dan selimut dipercayai digunakan ketika melahirkan bayi itu.
Wanita berusia 19 tahun itu dikenali Nor Atika Kamarulzaman, pekerja sebuah restoran.
Dia dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah Gombak untuk siasatan lanjut.
Siasatan akan dijalankan sama ada wanita itu membuang anaknya ketika masih hidup atau sudah mati selepas dilahirkan.

sumber: berita tv3

Okey..aku cuma nak cakap..kalau la dia ada masalah nak jaga baby tu pun banyak lagi jalan penyelesaian kan.  Nampak sangat cetek akal sampai boleh buat benda kejam macam tu..kucing pon sayang anak dia...

Cetek akal tu okey la juga..maybe dia kurang didikan agama.  Act aku pun tak la bagus sangat bab2 agama tapi aku masih boleh bezakan halal and haram sesuatu perbuatan.  Tapi if xtau halal haram pun mustahil la die x rasa yang baby tu lahir dari rahim dia...  Dia kebal ke sampai sanggup buang baby tu?? Orang lain lahirkan anak bertarung nyawa..tapi dia pulak bila selamat lahirkan campak pulak.

If tak nak baby tu boleh bagi orang..byk orang yang nak baby tu..If x nak bagi orang and nak buang jugak..buang elok2 . . .jgn la main campak-campak.  If baby tu da meninggal masa dia melahirkan pon ada caranya nak buat..

Maaf aku terlalu emo sebab aku tak sanggup tengok baby tu macam tu...  Aku sure semua orang rasa apa aku rasa.  Cuma aku nak ingatkan diri sendiri..ape2 masalah pun mesti ada jalan penyelesaian yang betul..jangan pilih jalan yang akan menyusahkan dri sendiri..

Baby tu x berdosa..  Aku bukan ustazah untuk nasihat ape2 tapi aku sorang perempuan, sorng anak and bakal jadi seorang ibu satu hari nanti and aku mesti nasihatkan diri aku and kawan2 setakat yang aku mampu.


Thanks for reading this entry ! ^_^

Sunday, October 2, 2011

::Happy Birthday Abah::

salam...

hii semua.....


Walaupun shikin xde blog sehebat blogger2 lain, shikin ada blog yg mewakili diari shikin yg dah lama shikin tggl sejak hbs sekolah menengah dulu.  Yela kan..hbs skolah kerja mmg la xsempat dah nak tulis diary.  Blog ni pon boleh katakan sebulan sekati baru la nak update.


Malam ni bertemankan air mata Shikin nak ucapkan happy birthday kat abah tersayang, Abdul Wahab Othman. Shikin sendiri tak tau knp mase nak post kt fb td boleh menitis plak air mata ni...  Mungkin takdir tentukan shikin mesti lalui setiap sesuatu tu dengan air mata.xkira la happy ke sedih ke...


2.30 am 3rd October 2011 Wbho Othman my lovely daddy's birthday.. Happy brthday abah. . . i love you . Maafkan kin ya kin byk buat salah . .today will not only the new day for u but also a new day for me . Thanks or everything yg kin sdiri x mampu nak balas. . ♥ ♥ ♥ ( ur princess Shikin Wahab )


Ni yang aku share kt fb td as my status . .
Kenapa kdg2 kita fikir hidup ni x adil??  Kawan2 lain bahagia tapi kita tak bahagia langsung.
Orang lain ada family...kenapa kita xada? Orang lain dpt boyfriend yang baik..setia...but boyfriend kita hampeh.


Same goes to me . .aku pon kadang2 fikir benda mcm ni.
Teori dia senang je.... Manusia ni tak pernah puas dengan ape yg dorg ade.  Aku pun manusia sebab tu aku rasa semua ni and aku fikir ketidakcadilan dalam hidup tu. 


Kebahagiaan..kasih sayang, cinta tu sume hak milik setiap manusia...tu salah satu anugerah yang Tuhan bagi kt kita semua..
Tapi yang musnahkan kebahagiaan tu manusia tu sendiri..


Aku pun pelik apesal tibe2 masuk topik ni kan. . Act aku terfikir kenapa air mata aku menitis masa aku nk post happy birthday td...  Sebab aku terlalu fikirkan ketidak adilan tu la...  But aku still bersyukur walaupun aku xde family yang sempurna macam orang lain aku masih ade kawan2..yang salu bersama aku...
aku ada ibu..abah yang selalu sokong ape je yang aku buat ...
aku ada keluarga angkat yang jaga aku dari kecil sampai la aku da umur 20 tahun mcm ank sendiri..


Aku rasa semua orang sayang aku..aku tau semua orang sygkan aku....
Mulai sekarang aku bukan shikin yang dulu. Aku tak akan biar sape2 pon musnahkan hidup aku and aku akan cuba sdaya upaya aku untuk ubah nasib keluarga aku.


I dont wanna cry bcoz of sadness anymore.  Aku ank buang semua benda2 yang boleh buat aku sedih.  Hari ni hari baru untuk abh and hari baru untk aku juga. ^_^


I LOVE YOU ABAH 

Sunday, September 25, 2011

:: Need ur Help Buddy ::

salam . .

I know that i lama gila tak update blog..too bz sb exam da dkt(sbnarnye dok merayau2 je keje) ^_^ but still ade sikit time untuk mtk sikit support dari u all.  Just spend bout 10 seconds or less than that to vote my picture .

Its easy . .

FIRST

Click LIKE  kat link fanpage ni . http://www.facebook.com/krulmatric

SECOND

Click button LIKE kt my picture pula.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150306748514293&set=a.10150298806789293.361216.357486004292&type=1

Easy rite?? :)

hehehe . .now let me explain kenapa Shikin Wahab gatal nak join contest ni.
1) Sebab I nak try. Mane la tau ade rezeki sebab prize die not bad ..
2) Sebab saje nak tayang gambar dinner OMSA (sebab raya x snap pic satu pon) haha
3) Just wanna try my luck ang get more friends . .besides bole eratkan hbgn psahabatan ^_^ (ntah pape je alasan)

So..I hope u all sudi la bantu i by giving ur support dengan meng-LIKE kedua2 link itu yah .

THANKS FOR UR SUPPORTS. JASAMU DIKENANG :)

Thank You for readung this entry ! <3

Sunday, September 4, 2011

|| I Love Today ||

salam merdeka semua.. :)


Motif letak gambar ni??
^_^


Today Shikin nak cerita tentang hari ini.  Hari ni hari ahad kan.  So usually kitorang pakai jeans and shirt je pergi class but hari ni dengan semangatnya ktorang pakai baju kurung(proper attire to class la konon).  Sampai je class budak2 lain sume pakai jeans and shirt je.  Ade la beberapa orang yang semangat macam kitorang.  Sebenarnya kitorang ni excited nak present proposal untuk subject Bel 312 kitorang...  Rupa-rupanya tak jadi present hari ni sebab budak2 lain x ready lagi.. Sengal kan??? Tapi xpe lah.. Baju kurung je pon...

Lepas class Bel kitorang ade Mandrin pulak.  Written test pulak tu.  hah amek kau.  Masing-masing aku tengok muk kau and sebaliknya la kan.  Tapi masing-masing coml sangat masa tengah jaab test.  Wu Laoshi la paling comel skali time tu sebab kene tengok kitorang..takot kitorang meniru kan.  Orang pertama submit paper tadi Incik Nadia.  Second mesti la Shikin wahab. Huahahahaha .

Petang pulak kitorang out to bandar untuk beli barang-barang keperluan..cadangnye nak naek van kunyit je but memandangkan panas ni memburukkan kaki kami so we decide to pinjam moto YDP Kolej Tenggol Fakhrul atau lebih dikenali sebagai Seth Deh and kami berjaya meminjam mota beliau. :)
After beli barang cari tempat makan and after makan ingat nak balik terus but memandangkan awal lagi and bosan bila di bilik we decide pula untuk ke Taman permainan berdekatan.  But yak jadi sebab Shikin Wahab tu teringin nak pigi Teluk Bidara so Incik Ziela Aman memberi keizinan pergi dengan syarat Nadia and Mira Idora mesti bawak moto pelan-pelan.  So inilah hasilnya...










hehe .
keceriaan.
kesengaalan.
kegilaan.
|CINTA|

Thanks for reading this entry <3




Wednesday, August 24, 2011

|| Wordless Wednesday ||

salam.. ^_^

Wordless Wednesday : Favorite Magazine



This is just a magazine that i most love.  Magazine laen i ske jg but yang ni favorite la. hehe
nd kebetulan cover girl ni pon i minat juga..Lisa Surihani <3



Monday, August 22, 2011

Tak Perlu beli masker mahal-mahal lagi ! :)

Salam  !!

Lama dah Shikin tak update blog ni.  Siyes bz sgt2 sem ni dengan eventnye assignment yg belambak.  Raya nnt org sume beraya aku dok dlm bilik diam2 buat keje skolah.
Back to the topic hari ni aku nak share something yang boleh jimatkan kos untuk girls yang suka manjakan kulit muka dengan masker yang bermacam jenis, warna and bau.  I'm very sure la most of you tahu dah cara-cara nak jimat duit untuk mask muka ni but aku nak share juga sebab bukan semua orang tau kan...



DIY MASKER dengan menggunakan buah-buahan.  Aku cuma pilih buah-buah yang aku rasa oky je untuk share kat sini ya. :)

1. TOMATO. Tomato ni boleh bagi kulit wajah kita lebih halus and licin.
Cara-cara:

  • Hiris buah tomato kepada dua bahagian
  • Gosok je kt muka tu tapi jgn la ganas2 sangat
  • Atau korang boleh memeras buah tomato tu then ambil air and sapu kat muka
  • Then biar dalam 5 minit and after that bilas dengan air suam
2. EPAL HIJAU.  Boleh kurangkan minyak pada muka so to sape2 yang kulit berminyak try guna epal.
Cara-cara:
  • Hancurkan buah epal tu guna blender and make sure jangan tambah air kt epal yang dah dihancurkan tu okey.
  • Sapu kat muka serata-ratanya and biar about 30 minit.
  • Bilas dengan air suam.

Itu je buah yang aku berkenan so Selamat Mencuba!!

Thank You for reading this entry ^_^

Saturday, July 30, 2011

Amy Castle - The Original Cuppycake Video




salam

setelah sekian lama shikin wahab x update blog (dengan sebab2 dan alasan tertentu yang 100% boleh diterima) inilah hasil yang dpt i share dgn u ollz sumerrr . .huahaha .



and....this song is specially dedicated for my honey bunny baby ^_^


Wednesday, July 13, 2011

Wordless Wednesday: Senget

salam

Wordless Wednesday: Senget


Muka kalau da x fotogenik tu terima je la hakikat shikin oi ! ^_^
teehee .

Sunday, July 10, 2011

Ape ni?

salam . . .

juz a sentance for this entry. enjoy reading yah ,

Tenth July at eleven thirty four(almost midnight yah). ^_^

Wednesday, July 6, 2011

WORDLESS WEDNESDAY: Teddy Bear ^_^

salam
Wordless Wednesday: Teddy Bear 


I suddenly found this teddy on the way to . . .
sign in my fb account .teehee ^_^
joke2 .
I mmg ske sgt Teddy Bear coz comelz sgt. Kt rumah mmg byk da bear but sume kecik2 so...I wish birthday I next year(2012) I dpt bear besar . . :)

Saturday, July 2, 2011

:: Kanser ::

salam . . 
Di hari yang agak free ni shikin sgt2 memanfaatkan masa yang diberi untuk menaip belog selekeh ini yah .
Tajuk yang dipilih is "Kanser".


As u olls noe lah kan (broken english again) kanser la penyakit yang paling menakutkan.  Nak dijadikan cerita I ada baca satu artikel tentang "Senjata Kebal Untuk Halang Kanser" at majalah Remaja.  I'm sute that bnda ni most dr korang da tahu kan..but I still nak share jugak kt sini. Mane la tahu ade orang yang belum tahu kan.


Ahha . . . To shorten the story lah Shikin trus ke main point yah.


Senjata Kebal Untuk Halang Kanser

1) Makan cukup sayuran becoz sayuran ni memiliki cukup nutrisi untuk melawan kanser.  So I sgt2 agree that this is the best way untuk menghindarkan diri dari semua ancaman penyakit.  Sayur ni akan bertindak lebih advance if dimasak dengn minyak zaiton.  

2) Pilih buah dengan tepat.  Buah pon kene pilih betol2 . .jgn main hentam je semua buah.  Haa..antara buah yanh baik untuk korang is buah yang berwara gelap sebab nutrisinya sangat baik la untuk die.   contohnye mcm buah anggur, kismis, pisang and apple. n sebaik2nya mkn buah2 itu waktu breakfast sebab buah tu akan membantu menyerap nutrisi korang secara berkesan and sekaligus x kan menambah kalori. :)

3) Perbnyakan serat.  Makan makanan yang mengandungi serat yang tinggi dapat membantu korang mengawal berat badan, menurunkan tahap estrogen darah dan mengurangkan risiko payudara! (Baru la I tw) hahah

4) Last but not least, Batasi produk susu dalam olahannya.  Jangan ingat minum susu, yogurt and keju tu elok yah.  Mmg la elok but akan jadi tidak elok if ambil dalam kuantiti yang berlebihan.  So korang perlu membatasinya sebab mknan itu tidak banyak membantu bagi melindungi diri korang melawan penyakit kanser.  But korang boleh gantikan dengan susu lembu or susu soya and kalau boleh minuman ni jadikan minuman wajib korang everyday.

p/s :: if ade info yang ta berapa betul tu tolong la betulkan yah ^_^



Wednesday, June 29, 2011

Siape??

salam . .
ni hao everibodi . . .(rite i'm using broken english now) teeheee :P

What i wanna talk about today, very very early in the morning is about "Siapa?" or we can say WHO also. ^_^
Okey now I nak ckp malay plak. . .
Siapa tu sebenarnye sape??

Haishh  . .rahsia la . . .na tw bak RM5. (this is business okey)
Ahha...acct i'm talking bout a guy yg little bit misteri.  Why misteri?? I also dunno why die ni misteri sgt.  I noe him since ble pon I ta tw .  Yang i twnye i friend dgn die dlm fb jak n started comment2 last sem (i sem 3 that time)  but ta pena jmp . . .
Nak dijadikan cerita sem ni bru la ktorg ni rancak bercomment2 smp la tertukar no fon .huahaha
So..after da tertukar no fon 2 ktorg makin close lah kan but still ta penah jumpa lg.  Menurut F bukan nama sebenar (lupe plak nak knalkan nama die) la kan die slalu gak nampak i time at claz la mane la but i ta pasan  pon . .

Contact punya cntact smp la mlm td...baru la i dpt tgok F ni depan2.
Sebenarnye entry ni nk comment si F 2 jakk . . huahahahahaha (gelak jahat)
Sorry F sy gurau je..
thanks bangat sbb jumpa sy.  Lpas ni jmp awk bwk sumthing untuk sy yah :P


sy suka ni . . .awk bwk ni ok gak ^_^


x pun yg ni awk :P
teeheee ^_^

p/s :: twenty nine th june two thousand eleven
at 
eight (malam ya)

Monday, June 13, 2011

:: Shikin Wahab kembali :: :P

salam . .
ni hao !!!!!

woaaa !! lame suda ta update blog kucar kacir nih .
lme ta on9 lor . .ade la sebab2 tertentu .
8celi byk benda i nk share kali ni tau bu not today yeahhhh . . . .
tgok la esok or lusa .cuma hari ni i na cter sal pekerjaan baru i dengan ibu .
na tao ??
haaaa . . .ktorg br start bsness coklat secara kecil-kecilan . .but since i da balik dungun ibu kne handle bsness 2 sorg la .
alhamdullillah byk jg tempahan ibu dpt kt sane . .hr2 ade je org tmpah . .
hehehe . .


yg ini loli choc comel . . . ibu bru je testing buat . 
ni la hasilnye :)

yummy !! sedap tw .

glam roses choc .

if korg berminat nk rasa choc sedap by my mummy ni
try la tgok blog ni
princesslovechocolate.blogspot.com
@ add fb she keen she keen

daaa :D


Friday, May 20, 2011

J-rock - Ceria


1st time heard this song sang bt FINAL JAMM . . .trus jatuh cinta !!!
hahhahahah <3

Monday, May 2, 2011

2 Days With Them Makes Me 90% Happy :P

assalamualaikum babes n dudes . .

wow !! lame en i ta update entry dlm bloggie kucar kacir i ni . .
bese la bz dgn exam . . .tp dalam dok bz dgn ezam sempat lg i g mandi air terjun n jalan2 at pantai kemasik mase stay at rumah incik uda time ade 2 haru gap hari 2 .

actually ta plan pon nk mandi air terjun , tbe2 huda gtw na g mandi air terjun .ape lg meloncat la i but tbe2 teringat ta bwk pon bju na mndi .
nasib baik ade bwk tshirt lebih n pakai suar huda .hehehe :P
t mmg fun sgt mase 2 . .dpt release tnsyen . . . .dpt spend time dgn member2 b4 cuti .that was great guys !!


this pic taken by syg daa.
sorry i ta dpt share pic mase mandi air terjun atas sbb2 tertntu .hehehe . .
so dpt share kt kemasik ni pon okeyy la kn :)


hehee . .me again sb i teringin sgt na amek pic i kt boat 2 .kalau boleh na masok dlm tw.
^___^


kami ber3 je coz incik tyka ta dpt join . . 
huhuhu . . .btw. .cube teka sape yg amek pic ni ??



sweet moment :D


batu 2 nmpk cantik n best . .
tp sbnarnya busuk sb ade ikan ape ntah atas 2 .
haishhhhh



panas ! but best sbb panas telah mhitamkan kaki i (ibu ckp i berkarat)
bhahaha .trok ! x


me n efa otw na naek batu busuk yg huda n abg ya dok .
:)


setelah kpenatan masok gua scary !


mish tis moment...


knp pose same dgn huda nih ????!
hahahah



2 je la yg dpt i share today . .
na share yg time kt air terjun ta ley pulak . .
pas ni i update entry tbaru lg okeyyy !
enjoy reading !!! ^____^

Tuesday, April 19, 2011

Ku Menunggu - Rossa



this song is dedicated for . .
myself lah !! bhahaha
<3 this song .
so cute .

Friday, April 15, 2011

SAYA SAYANG AWAK !

dunno y i post this entry . . .
jzzzz.........
feels like wanna say . .


:P

Wednesday, April 13, 2011

Bayu Grill, Hotel Uitm Dungun

assalamualaikum . .
n salam sejahtera babes n dudes . . .

hri ni agak free n charge . .hahahah .
ta de la..
free la sbb clz pn ade 1 je pg td, 2 pn skejp je...
pas 2 typing 2.30ptg plak so mase rehat 2 byk . .
so i rasa tenang skit hr ni la . . .
dsebabkan rasa ketenangan 2 i pon decide na g lunch at Bayu Grill .(padahal smlm da decide da) :P
 lets the story begins here . . .
jom jom jom !!!!!


sesi 'MENG'oder ye . .
a little bit excited sb dpt mkn same2 dgn geng zombbi :P


huda memulakan karier .as a photographer :)
btw huda, thanks sb capture pic i walaupon i ta bape na cantik .
huhu


ssementara tggu makanan ni la jd pada geng zombie yang paling kecik+comel
kartika wati a.k.a ketod (ejat ckp)
:P


efa nmpak ayu sebelum makanan smp. ..
heheh


shikin u look too HUNGRY .
grr!


sedap !! 


appetizer yg d serve untuk ktorg td . .
tp i da lpe nama die ape. hehehe
tp sedap sgt . .



spicy pumpkin soup . .
sedap sgt but i ta ley hbskn sb pedas ..(yg ni die x buh meatbll lg) ble da buh meatball mmg sedap gile ouhh . 
huda kata meat to mcm ball .bhahah :P


muka org demam tgh tggu makanan . . .(kelaparan)



efa :: mane mknan n, ku 2 da kne g clz . .aishhhhhh


no camera plzzz :P



dessert ~ fruit platter
tp tyka yg hbskn sbb i da kuar g clz !!
sigh~


desert tiramisu .
yummy! efa pon ta dpt mam dessert die.


tgh tggu main course . .snap pic dulu yeah !


tuan punya camera . . 


:D


I'll never forget this sweet+funny moment with u ollzz la zombiessss . . . <3